Välkommen till Sundsvall | Himlabadet

I vårt äventyrsbad finns allt för en rolig och spännande badupplevelse tillsammans med familjen och vänner.
Himlabadet har byggts med Medelpad i åtanke med mycket trä i inredningen, stenar och växter från denna region som dekoration och även färger som här hemma i denna del av världen. Här finns attraktioner för både stora och små; tre vattenrutschbanor, klättervägg, surfstream, vattenpist, restaurang och relaxavdelning.

Himlabadet är först i Europa med ’Surfstream’. Den är konstruerad som en flodvåg och ger känslan av att surfa som på riktiga vågor. Den är flexibel och flera personer kan surfa samtidigt. Vattnets hastighet går att reglera för bästa möjliga anpassning till surfarens kunskapsnivå.

Vattenpisten är en brant lutande och bred vattenrutschbana med vatten sprutandes mot mitten i vilken man kan åka en till tre personer samtidigt.

I småbarnsområdet finns bland attraktionerna finns två små vattenrutschbanor, vattenfall, grotta, lekskulpturer och en minibubbelpool. Intill finns en bubbelpool för vuxna och sittbänkar. Dusch och toalett med skötbord finns alldeles runt hörnet.

Relaxavdelningen ligger på översta våningen med en takterrass mot Selångersån. Här finns bastubad av olika slag, ångbad, varmpool, kallpool, upplevelseduschar och ytor för avslappning.

En öppen spis ramar in upplevelsen. Vår badvärd tar emot dig och du kan beställa mat och dryck från Himlabadets restaurang. Som gäst på relaxen har du förstås tillgång även till de övriga delarna på Himlabadet.

Snabbfakta

Max konferens: 20

Bra att veta

Utomhusbadet öppnar redan på vårkanten och är öppet hela sommaren. På utebadet finns det tre bassänger; en 50 meters bassäng, en mellanbassäng samt en plaskbassäng för de minsta. Utöver det kan besökaren lapa sol på grönområdet och barnen kan leka i lekparken intill bassängerna. Himlabadets äventyrsbad är öppet året om så du väljer själv om du vill bada både ute och inne eller enbart lösa entré till utebadet. Mat, fika, dricka och glass – det finns något för alla önskemål. Antingen handlar du i Himlabadets restaurang eller i vår kiosk nere vid plaskbassängen. Himlabadet är ett helt handikappanpassat äventyrsbad med hiss till rutschbanor och relaxavdelning, lyft till pooler och i omklädningsrum samt ramper för tillgänglighet både på utebadet och inne i äventyrsbad och relax. Himlabadet ligger intill Sundsvalls Mittuniversitet med relativt nybyggda lokaler men med fin gammaldags arkitektur. Selångersån ringlar sig förbi Himlabadet och Tonhallen finns ett stenkast bort.

Avstånd till

Sundsvall/Härnösands Flygplats: 22 km

Busstation Navet: 1,9 km

Centralstation: 2,4 km

Allmänna transportmedel

Flygbuss från Sundsvall/Härnösands Flygplats går till Sundsvalls Busstation Navet. För tidtabell för busstrafik se www.dintur.se eller ring 1771-100 110. Från Sundsvalls Busstation Navet går buss linje nr 3 med destination Granloholm förbi Himlabadet, busshållplatsen heter Sporthallen. Bussen trafikerar denna sträcka med frekventa avgångar under Himlabadets öppettider. Sundsvall Centralstation ligger ca 1 km gångväg från Sundsvall Busstation Navet.

Geografiskt

Vägbeskrivning från

» Hämta

Konferensstaden

Sök boende, lokaler och läs om referenser

Konferensverktyget

Några tidigare referenser